Nederland Wereldwijd

Reisadvies Niger

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode voor Niger is rood en oranje. Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen in Niger en een toegenomen dreiging voor buitenlanders. Mijd locaties waar veel buitenlanders komen en westerse uitgaansgelegenheden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 28-06-2022
Nog steeds geldig op: 10-06-2023

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rode gebieden te reizen. Reis niet naar de grensgebieden met Mali, Burkina Faso en Benin. Reis ook niet naar het grensgebied met Nigeria in het bijzonder de regio’s Maradi, Zinder en Diffa. Reis niet over de weg van Zinder naar Agadez. Reis ook niet naar de provincies Tillaberi, Tahoua. Agadez en Diffa. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Beperk noodzakelijke reizen naar de oranje gebieden tot de provinciehoofdsteden. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In rode en oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Niger? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies