NederlandWereldwijd

Mijn paspoort of ID-kaart is (bijna) verlopen, kan ik nog reizen?

Is uw paspoort of ID-kaart verlopen? Dan kunt er niet meer mee reizen.

Als u naar het buitenland gaat, moet u zich kunnen identificeren. Dit doet u met een geldig paspoort of geldige ID-kaart. Ook als u naar een Europees land reist zonder grenscontrole heeft u een geldig identiteitsbewijs nodig.

Bekijk welk document u nodig heeft buiten Nederland

ID-kaart of paspoort bijna verlopen

Is uw ID-kaart of paspoort bijna verlopen, maar wilt u toch reizen en woont u in Nederland? Dan kunt u met spoed een nieuw paspoort of ID-kaart aanvragen in de gemeente waar u woont. Houd er rekening mee dat het druk is en dat u niet altijd direct een afspraak kunt maken.

Woont u buiten Nederland en is uw paspoort of ID-kaart bijna verlopen? Dan vraagt u een nieuwe aan bij de Nederlandse ambassade of het consulaat-generaal. U hoeft niet te wachten tot uw paspoort of ID-kaart bijna verlopen is. Houd er rekening mee dat het druk is en dat u niet altijd direct een afspraak kunt maken.

U bent al op reis

Bent u voor langere tijd op reis en verloopt uw paspoort of ID-kaart? Dan kunt u uw paspoort of ID-kaart vernieuwen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat-generaal in het land waar u bent.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.