NederlandWereldwijd

Hoe volg ik de status van de aanvraag van mijn paspoort of ID-kaart vanuit het buitenland?

U volgt de status van uw aanvraag voor een nieuw Nederlands paspoort of ID-kaart online. Hoe u dat doet hangt af van waar u de aanvraag deed.

Waarschuwing: Het is op dit moment erg druk. Uw aanvraag kan langer duren. Het heeft geen zin om contact met ons op te nemen over de status van uw aanvraag. U kunt de status online bekijken. Hoe u dit doet, hangt af van waar u de aanvraag deed. Wij hebben niet meer informatie over de status van uw aanvraag.

Aangevraagd bij een Nederlandse ambassade of consulaat-generaal

Heeft u tijdens uw aanvraag voor een paspoort of ID-kaart bij een Nederlandse ambassade of consulaat-generaal een volgnummer gekregen? Dan kunt u online de status van uw aanvraag bekijken. Heeft u geen volgnummer gekregen? Dan kunt u de status niet online bekijken. Lees meer over de verwerkingstijd op de pagina Hoelang duurt het om een Nederlands paspoort of ID-kaart aan te vragen in het buitenland?

 1. Open het track & trace-systeem (informatie in het Engels).
 2. Kies het land waar u de aanvraag deed en uw taal.
 3. Klik op ‘Submit’.
 4. Vul het volgnummer in dat u kreeg bij uw aanvraag. U vindt dit nummer op de achterkant van het kaartje dat u heeft gekregen bij uw aanvraag. Het volgnummer begint altijd met 3 letters. Op het kaartje staat ook de link naar het track & trace-systeem. Dat is nederlandwereldwijd.nl/track of netherlandsworldwide.nl/track.
 5. Klik op ‘Submit’ om de status van uw aanvraag te bekijken.

Aangevraagd bij VFS Global

Heeft u een paspoort of ID-kaart aangevraagd bij VFS Global? Dan kunt u online de status van uw aanvraag bekijken. Hiervoor heeft u het referentienummer nodig dat u kreeg bij uw aanvraag.

 1. Ga naar de website van VFS Global (informatie in het Engels).
 2. Klik op ‘Passport Services’.
 3. Kies het land waar u woont en welke nationaliteit u heeft.
 4. Klik op ‘Go’.
 5. Ga naar ‘Track your application’ en klik hier op het linkje onder ‘track your application status online’.
 6. Vul uw naam in en het referentienummer dat u kreeg bij uw aanvraag. U vindt dit referentienummer ('Reference Number') op de factuur/bon die u heeft gekregen van het aanvraagcentrum. Het nummer begint altijd met de eerste twee letters van de stad waar u de aanvraag heeft gedaan, gevolgd door ‘NL’ en de datum. Voor Londen is dit bijvoorbeeld: LONL/180424/0034/01.
 7. Klik op ‘Submit’ om de status van uw aanvraag te bekijken.

Ook nuttig

Hoelang duurt het om een Nederlands paspoort of ID-kaart aan te vragen in het buitenland?

Waar vind ik het aanvraagformulier voor een Nederlands paspoort of ID-kaart?

Contact

U kunt de status van de aanvraag van uw Nederlands paspoort of ID-kaart online bekijken. Hoe u dit doet, hangt af van waar u de aanvraag deed. Wij hebben hier niet meer informatie over. Het heeft daarom geen zin om contact met ons op te nemen over de status van uw aanvraag.

Heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Neem contact op met ons