NederlandWereldwijd

Paspoort of ID-kaart aanvragen op Schiphol

Woont u in het buitenland? En wilt u een paspoort of ID-kaart aanvragen op luchthaven Schiphol? Dat kan bij de paspoortbalie van de gemeente Haarlemmermeer. Maak uw persoonlijke checklist en vul de vragenlijst in op de website van Haarlemmermeer. De gemeente maakt dan een afspraak met u bij de Schipholbalie.

Let op: Het is niet mogelijk om een noodpaspoort aan te vragen bij de paspoortbalie van Haarlemmermeer op Schiphol. De Marechaussee heeft een aparte balie op Schiphol voor noodpaspoorten. Lees meer over het aanvragen van een noodpaspoort.

Maak uw checklist en verzamel uw documenten

U heeft documenten nodig voor de aanvraag van een paspoort of ID-kaart. Welke documenten u moet hebben, leest u in uw persoonlijke checklist.

Kies het land waar u woont en vul de checklist in

Vergeet niet de checklist te downloaden na het invullen. U heeft de checklist nodig voor uw aanvraag.

Vul de vragenlijst in bij de gemeente Haarlemmermeer

Heeft u alle documenten verzameld? Vul dan de vragenlijst in op de website van de gemeente Haarlemmermeer. Tijdens het invullen van de vragenlijst uploadt u uw documenten en uw checklist.

De gemeente neemt contact met u op

Na het versturen van de vragenlijst en uw documenten krijgt u een bevestiging. De gemeente controleert uw vragenlijst en documenten. Daarna krijgt u een e-mail met een link waarmee u een afspraak kunt maken. Door drukte kan dit langer duren dan aangegeven in de bevestigingsmail. Kijk voor de actuele wachttijd op de website van de gemeente Haarlemmermeer.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons