Over Nederlandwereldwijd.nl

Nederlandwereldwijd.nl informeert Nederlanders en niet-Nederlanders die:

  • buiten Nederland (willen) reizen
  • buiten Nederland (willen) wonen, werken of studeren
  • naar Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk (willen) reizen
  • in Nederland (willen) gaan wonen, werken of studeren

Welke informatie vindt u op Nederlandwereldwijd.nl?

Reizen naar het buitenland

Nederlandwereldwijd.nl informeert over reizen naar het buitenland. Bijvoorbeeld over reisadviezen (alleen in het Nederlands) en een goede reisvoorbereiding, hulp bij een noodsituatie in het buitenland en reizen met kinderen.

Buiten Nederland wonen en werken

Nederlandwereldwijd.nl informeert over buiten Nederland wonen en werken. Bijvoorbeeld over hoe u buiten Nederland een paspoort, ID-kaart of consulaire verklaring aanvraagt. En over hoe u uw AOW, zorgverzekering en DigiD regelt buiten Nederland.

Reizen naar Nederland of Caribisch deel van het Koninkrijk

Nederlandwereldwijd.nl informeert over reizen naar Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk. Bijvoorbeeld over het aanvragen van een (Caribisch) visum kort verblijf (tot 90 dagen). En er is een reischecklist voor reizen naar Nederland.

In Nederland gaan wonen en werken

Nederlandwereldwijd.nl informeert over in Nederland gaan wonen en werken. Bijvoorbeeld over het aanvragen van een (Caribisch) visum lang verblijf (meer dan 90 dagen), verblijfsvergunning en het legaliseren van niet-Nederlandse documenten.

Informatie per land of gebied

Wilt u informatie over wonen, werken, reizen, studeren en zakendoen in een specifiek land of gebied? Dan kunt een land of gebied naar keuze selecteren.

Kunt u uw land of gebied niet vinden?

Als het land of gebied van uw keuze niet verschijnt, staat deze mogelijk op Nederlandwereldwijd.nl in een andere taal. Bekijk in welke taal de informatie over het land of gebied naar uw keuze beschikbaar is.

Kaarten

De grenzen, namen en tekens op de kaarten op deze website, zijn geen formele acceptatie of erkenning door het Koninkrijk der Nederlanden.

Nederlandwereldwijd.nl wijst u de weg

Naast Nederlandwereldwijd.nl bieden ook andere overheidssites informatie over reizen, wonen, werken en studeren in Nederland en in het buitenland. Nederlandwereldwijd.nl wijst u de weg naar informatie op andere overheidssites.