NederlandWereldwijd

Legaliseren van documenten uit Libië voor gebruik in Nederland

U wilt een document uit Libië gebruiken in Nederland. U heeft daarvoor legalisatie nodig van het Libische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Let op: Wilt u een Nederlands document gebruiken in Libië? Kijk dan op de pagina Legaliseren van Nederlandse documenten voor gebruik in het buitenland.

Goed om te weten

  • Documenten in het Arabisch moet u laten vertalen voor gebruik in Nederland.
  • Uw document moet origineel en compleet zijn. Verwijst het document naar andere documenten of bijlagen, dan moeten deze erbij zitten.

Stap 1: Laat uw document vertalen

Is uw document in het Arabisch opgesteld? Voor gebruik in Nederland heeft u een vertaling nodig. Laat het document vertalen door een beëdigd vertaler naar het Nederlands, Engels, Frans of Duits.

Stap 2: Laat uw document legaliseren

Laat uw document (en eventueel de vertaling) legaliseren door het Libische ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Na legalisatie is het document klaar voor gebruik in Nederland. 

U kunt het document ook gebruiken in Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Heeft u het document nog niet? 

Lees waar u het document opvraagt als u het nog niet heeft. U haalt eerst een brief bij uw gemeente waar uw Libische ‘nationale nummer’ in staat. U heeft daarbij uw familieboekje nodig. Iemand anders kan dit ook voor u doen. Geef diegene uw familieboekje mee.

Voor het opvragen van een afschrift heeft u de brief en opnieuw uw familieboekje nodig. Dit geldt ook voor de persoon die dit voor u in de plaats doet.

Wilt u een ander document opvragen? Vraag aan de lokale autoriteiten waar u dit kunt doen. 

Na legalisatie

Controle van uw document in Nederland

De legalisatie toont niet aan of de inhoud klopt of dat het document echt is. Een gemeente in Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of een andere instantie kan dit nog controleren. De stempel of de sticker op uw document betekent alleen dat de juiste handtekening op uw document staat.

Geldigheid van uw document

Hoelang uw document of legalisatiestempel geldig is, verschilt per instantie. Neem voor meer informatie contact op met de instantie in Nederland die vraagt om het document.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.