NederlandWereldwijd

Legaliseren van documenten uit de Democratische Republiek Congo voor gebruik in Nederland

U wilt een document uit de Democratische Republiek Congo gebruiken in Nederland. U heeft daarvoor legalisatie nodig van het Congolese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Let op: Wilt u een Nederlands document gebruiken in de Democratische Republiek Congo? Kijk dan op de pagina Legaliseren van Nederlandse documenten voor gebruik in het buitenland.

Goed om te weten

  • Franse documenten hoeft u voor gebruik in Nederland niet te laten vertalen.
  • Uw document moet origineel en compleet zijn. Verwijst het document naar andere documenten of bijlagen, dan moeten deze erbij zitten.
  • Nederland accepteert alleen afschriften van akten of exacte kopieën van de burgerlijke stand. Een uittreksel (extrait) of verklaring (attestation) kan in Nederland niet gebruikt worden als bewijs.

Waar laat u uw document legaliseren?

Waar u uw document laat legaliseren, hangt af van de plaats waar u zich bevindt.

Heeft u het document nog niet?

Lees waar u het document opvraagt als u het nog niet heeft.

Wilt u een ander document opvragen? Vraag aan de lokale autoriteiten waar u dit kunt doen.

Na legalisatie

Controle van uw document in Nederland

De legalisatie toont niet aan of de inhoud klopt of dat het document echt is. Een gemeente in Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of een andere instantie kan dit nog controleren. De stempel of de sticker op uw document betekent alleen dat de juiste handtekening op uw document staat.

Geldigheid van uw document

Hoelang uw document of legalisatiestempel geldig is, verschilt per instantie. Neem voor meer informatie contact op met de instantie in Nederland die vraagt om het document.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.