Nederland Wereldwijd

Sms-controle toevoegen aan mijn DigiD vanuit het buitenland

Wilt u sms-controle vanuit het buitenland toevoegen aan uw DigiD? Dat is alleen mogelijk met een geactiveerde DigiD app. Heeft u die niet, dan kunt u een nieuwe DigiD aanvragen waaraan u direct de sms-controle toevoegt.

Als u inlogt op Mijn DigiD ziet u de mogelijkheid om sms-controle toe te voegen aan uw account. Dit kan niet als u in het buitenland woont en geen DigiD-app heeft. Om de sms-controle te activeren moet u dan namelijk een code per brief kunnen ontvangen op een woonadres in Nederland.

Nieuwe DigiD aanvragen met sms-controle

Als u een nieuwe DigiD aanvraagt vanuit het buitenland, moet u uw telefoonnummer toevoegen. Daarna kunt u gebruikmaken van de sms-controle. Om uw nieuwe DigiD te activeren, moet u wel videobellen met Nederland Wereldwijd of langs een DigiD-balie.

Hoe vraag ik DigiD aan vanuit het buitenland?

Sms-controle toevoegen via de DigiD-app

Heeft u een geactiveerde DigiD app? Dan kunt u de sms-controle wel toevoegen via Mijn DigiD. U kiest dan voor 'Direct via de DigiD app'.

Met sms-controle zorgt u ervoor dat u ook gebruik kunt maken van een extra beveiliging als u geen toegang heeft tot de app. Bijvoorbeeld in het geval van een beperkte netwerkverbinding.

Nog geen geactiveerde DigiD-app?

Heeft u nog geen geactiveerde DigiD-app? Dan kunt u de app downloaden en activeren.

Sms'jes ontvangen in het buitenland

Of u sms'jes kunt ontvangen vanuit Nederland hangt af van uw telefoonabonnement. Check dit bij uw aanbieder.

Kunt u geen sms'jes ontvangen of heeft u geen mobiele telefoon? Dan kunt u de sms-berichten ook ontvangen als gesproken bericht op uw vaste telefoonnummer.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig