NederlandWereldwijd

Hoe regel ik zelf een zorgverzekering in het buitenland?

Gaat u in het buitenland wonen en kunt u uw Nederlandse zorgverzekering niet aanhouden? Sluit dan zelf een zorgverzekering af in uw woonland. Uw opties verschillen per land. Lokale organisaties kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Gaat u werken in het buitenland? Vraag uw werkgever dan om advies over uw zorgverzekering. De lokale gemeente en belastingdienst kunnen u ook advies geven.

Staatszorg of privézorg

In veel landen bestaat een scheiding tussen staatszorg en privézorg. Het verschil in kwaliteit tussen staatszorg en privézorg kan groot zijn. Onderzoek dus goed wat de basiszorg van de staat vergoedt. In sommige landen is het verstandig om u privé te verzekeren.

Internationale zorgverzekering

In plaats van een zorgverzekering in uw woonland kunt u ook een internationale zorgverzekering afsluiten. Dat is een privéverzekering die in sommige gevallen meer dekking biedt dan lokale zorgverzekeringen. 

Met pensioen of uitkering naar het buitenland

Gaat u in het buitenland wonen met een pensioen of uitkering uit Nederland? Misschien valt u onder de buitenlandregeling en bent u verplicht een bijdrage te betalen aan het CAK. Deze regeling geldt in landen waarmee Nederland afspraken heeft gemaakt over medische zorg.

Ook regelen als u gaat verhuizen naar het buitenland

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.