NederlandWereldwijd

Wat is een internationale zorgverzekering?

Een internationale zorgverzekering is een privéverzekering voor de zorg. Deze kunt u afsluiten als u (tijdelijk) in het buitenland gaat wonen of op reis gaat. Bijvoorbeeld als een Nederlandse of lokale zorgverzekering in het buitenland niet genoeg dekking biedt.

U kunt bij verschillende commerciële partijen in Nederland of het buitenland een internationale zorgverzekering afsluiten. 

In plaats van een lokale zorgverzekering

Gaat u in het buitenland een zorgverzekering afsluiten? Bekijk goed wat de lokale verzekeraar vergoedt als u zorgkosten maakt in dat land. Vergoedt deze niet alle kosten die u verwacht te maken? Dan kunt u een internationale zorgverzekering afsluiten.

Als aanvulling op een Nederlandse zorgverzekering

Soms bent u verplicht om in het buitenland uw Nederlandse zorgverzekering aan te houden. De Nederlandse basisverzekering vergoedt medische kosten tot de maximumprijs die in Nederland geldt. In sommige landen is de medische zorg duurder en moet u zelf bijbetalen. In die landen kan een internationale verzekering uitkomst bieden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een internationale zorgverzekering? Neem dan contact op met een zorgverzekeraar die deze verzekering aanbiedt.

Ook regelen als u gaat verhuizen naar het buitenland

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.