NederlandWereldwijd

Wat zijn verdragslanden voor een ziektewetuitkering uit Nederland?

Nederland heeft met een aantal landen afspraken gemaakt over uw rechten als u in het buitenland werkt en ziek wordt. Deze landen heten de verdragslanden. In de afspraken staat in welk land u rechten opbouwt voor inkomensverlies bij ziekte: in Nederland of in het verdragsland.

Overzicht van de verdragslanden

A

Argentinië
Australië

B

Belize
Bosnië-Herzegovina

C

Canada

Let op: Nederland heeft wel afspraken gemaakt met Canada over inkomensverlies door ziekte. Maar UWV mag in Canada geen uitkering betalen. De afspraken zorgen ervoor dat de Nederlandse wet voor u geldt. Daarmee is uw werkgever verplicht om u 2 jaar lang minimaal 70% van uw loon door te betalen.

Chili
China

E

Ecuador
Egypte

F

Filippijnen

H

Hong Kong

I

India

Let op: Nederland heeft wel afspraken gemaakt met India over inkomensverlies door ziekte. Maar UWV mag in India geen uitkering betalen. De afspraken zorgen ervoor dat de Nederlandse wet voor u geldt. Daarmee is uw werkgever verplicht om u 2 jaar lang minimaal 70% van uw loon door te betalen.

Indonesië
Israël

J

Japan
Jordanië

K

Kaapverdië
Kosovo

M

Marokko
Monaco
Montenegro

N

Nieuw-Zeeland
Noord-Macedonië

P

Panama
Paraguay

S

Servië
Suriname

T

Thailand
Tunesië
Turkije

U

Uruguay

V

Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten

Let op: Nederland heeft wel afspraken gemaakt met de Verenigde Staten over inkomensverlies door ziekte. Maar UWV mag in de Verenigde Staten geen uitkering betalen. De afspraken zorgen ervoor dat de Nederlandse wet voor u geldt. Daarmee is uw werkgever verplicht om u 2 jaar lang minimaal 70% van uw loon door te betalen.

Z

Zuid-Afrika
Zuid-Korea

Waar heb ik recht op?

Werkt u buiten Nederland en wordt u ziek?
Kijk of u recht heeft op een Ziektewetuitkering buiten Nederland

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons