NederlandWereldwijd

In welke landen heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs in meerdere talen. Hiermee kunt u buiten Nederland laten zien welke voertuigen u mag besturen en huren. Of u een internationaal rijbewijs nodig heeft, hangt af van het land waar u gaat rijden.

Let op: Een internationaal rijbewijs is alleen geldig in combinatie met uw Nederlandse rijbewijs. Controleer altijd of uw rijbewijs geldig is in het buitenland.

Internationaal rijbewijs: niet in de EU, wel daarbuiten

In landen van de Europese Unie (EU) heeft u geen internationaal rijbewijs nodig. U mag daar gewoon autorijden met uw geldige Nederlandse rijbewijs. In de meeste landen buiten de EU heeft u wel een internationaal rijbewijs nodig. 

Op de website van de ANWB ziet u per land of u een internationaal rijbewijs nodig heeft. Daar leest u ook meer over de soorten internationale rijbewijzen, de geldigheid en de kosten ervan.

Bekijk in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft (ANWB)

Internationaal rijbewijs aanvragen

U kunt tegen betaling een internationaal rijbewijs aanvragen bij een ANWB-winkel in Nederland. Dit kan alleen als u in Nederland staat ingeschreven. Voor de aanvraag moet u zelf bij de winkel langskomen. U kunt ook iemand machtigen om uw internationale rijbewijs voor u aan te vragen. Bekijk op ANWB.nl hoe u iemand machtigt. Na uw aanvraag is uw internationale rijbewijs binnen een paar minuten klaar.

Als u uw aanvraag zelf doet, heeft u het volgende nodig:

Internationaal rijbewijs kwijt, gestolen of verlopen

Is uw internationale rijbewijs kwijt, gestolen of verlopen? Als u weer in Nederland bent kunt u een nieuw internationaal rijbewijs aanvragen bij de ANWB. Ook kunt u iemand machtigen om een nieuw internationaal rijbewijs aan te vragen.

Bekijk hoe u een internationaal rijbewijs aanvraagt (ANWB)

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.