NederlandWereldwijd

Vaccineren, boosters en DCC aanvragen in Spanje

Verblijft u in Spanje en wilt u zich laten vaccineren of boosteren tegen het coronavirus? En wilt u een Digitaal Corona Certificaat (DCC) aanvragen? Lees hoe u dit kunt regelen.

Ik wil een coronavaccinatie krijgen in Spanje

Ik wil een DCC aanvragen in Spanje

Europese landen hebben afgesproken dat er 1 Europees systeem voor coronabewijzen moet zijn. Dat is het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Met een DCC kunt u op reis binnen Europa aantonen dat u volledig gevaccineerd, hersteld of getest bent. Woont u in Spanje, of heeft u tijdens een tijdelijk verblijf uw laatste vaccin in Spanje ontvangen, en wilt u in Spanje een DCC aanvragen? Lees hoe u dat kunt doen.

Een NIE is een ‘Número de Identificación Extranjeros’. Het is een registratienummer voor buitenlandse inwoners. Of u een DCC kunt aanvragen en hoe u dat doet, hangt af van of u een NIE heeft. Bekijk wat u kunt doen.

Let op: Het is niet mogelijk om met een Spaans vaccinatiebewijs een DCC aan te maken in de Nederlandse CoronaCheck app.

Uw situatie

Informatie per regio

Bekijk per regio waar u terecht kunt voor een vaccinatie of DCC. In de meeste gevallen is dit via uw centro de salud, uw lokale gezondheidscentrum. In veel gevallen moet u eerst een tarjeta sanitaria aanvragen.

Let op: De informatie per regio is bedoeld voor Nederlanders die geen tarjeta sanitaria hebben. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan direct contact op met de gezondheidsautoriteit van uw regio.

Disclaimer: Deze informatie is niet voor alle regio’s compleet. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.