NederlandWereldwijd

Reisadvies Noord-Korea

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Welke veiligheidsrisico’s zijn er in Noord-Korea? En wat kunt u doen in geval van nood? Lees het reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 27-05-2024
Nog steeds geldig op: 24-07-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Noord-Korea is rood. Wat uw situatie ook is: reis er niet heen. Het is er te gevaarlijk. Nederland heeft geen ambassade in Pyongyang en de Nederlandse ambassade in Seoul (Zuid-Korea) kan u niet helpen als u in de problemen komt.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Noord-Korea of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Willekeurige arrestaties

In Noord-Korea kunt u zonder duidelijke reden gearresteerd worden. U riskeert een lange gevangenisstraf of dwangarbeid.

Drugs

Op het bezit, gebruik en verhandelen van drugs staat in Noord-Korea de doodstraf.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade in Noord-Korea

Er is geen Nederlandse ambassade in Noord-Korea. De Nederlandse ambassade in Seoul (Zuid-Korea) kan u niet helpen als u in Noord-Korea in de problemen komt.

  • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
  • Voor een reis naar Noord-Korea is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg en medische voorzieningen in Noord-Korea zijn zeer slecht.
  • Let op: Bij een oranje of rood reisadvies passen veel Nederlandse verzekeraars de voorwaarden van hun reisverzekeringen aan. Bepaalde risico’s of kosten bij schade zijn dan niet meer gedekt. Vraag dit na bij uw verzekeraar.

Rood: niet reizen

De kleurcode van het reisadvies voor Noord-Korea is rood. Wat uw situatie ook is: reis er niet heen. Het is er te gevaarlijk. Gaat u er toch heen? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Paspoort

  • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Noord-Korea te reizen.
  • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek uit Noord-Korea.

Visum

U heeft een visum nodig voor Noord-Korea als u met een Nederlands paspoort reist.

U vraagt dit visum aan bij de Ambassade van Noord-Korea in Londen, Verenigd Koninkrijk. Lees meer informatie over de Democratische Volksrepubliek Korea (informatie in het Engels).

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort en een visum nodig voor een reis naar Noord-Korea. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

In Noord-Korea is uw Nederlandse en/of internationale rijbewijs niet geldig. U moet een lokaal rijbewijs behalen door een examen af te leggen.

Gebruikt u medicijnen?

Wat mag ik meenemen naar Noord-Korea?

Check wat u mag meenemen naar Noord-Korea op de website van IATA (informatie in het Engels

Wat mag ik mee terugnemen naar Nederland?

Bekijk wat u vanuit Noord-Korea mee terug mag nemen naar Nederland op de pagina Wat mag ik meenemen naar Nederland?