NederlandWereldwijd

Procedure aanvraag uitreisvisum

U heeft zojuist een nieuw paspoort of een laissez-passer aangevraagd wegens vermissing van uw reisdocument. De kans is groot dat u met uw reisdocument ook uw visum voor verblijf in India niet meer heeft. In dat geval stellen de Indiase autoriteiten als voorwaarde dat u een uitreisvisum (exit permit) aanvraagt.

U kunt het uitreisvisum pas aanvragen nadat u een nieuw reisdocument ontvangen heeft. Het aanvragen van een uitreisvisum kan meerdere dagen duren. Vraag daarom direct na ontvangst van uw nieuwe (tijdelijke) reisdocument een uitreisvisum aan bij de Foreigner Regional Registration Offices (FRRO) in de stad of regio in India waar u (tijdelijk) verblijft. Mocht u nog langere tijd in India verblijven, dan kan dat ook bij het FRRO-kantoor in New Delhi. Geef altijd zeer duidelijk aan op welke datum en vanuit welke plaats u India zal verlaten.

Basisvoorwaarden FRRO

  1. Een (kopie) van het politierapport met de vermissing van uw reisdocument;
  2. brief van uw ambassade met de details van zowel het gestolen als het nieuwe reisdocument;
    U ontvangt deze brief voor het FRRO bij het uitreiken van het nieuwe reisdocument.
  3. Uw nieuwe reisdocument.
  4. Enig ander document waar de FRRO om vraagt. Dit kan per locatie verschillen.

Deze voorwaarden, maar ook openingstijden, lokale sluitingsdagen en andere details kunnen wijzigen zonder dat de Nederlandse ambassade geïnformeerd wordt. De ambassade kan daarom niet verantwoordelijk worden gehouden voor het verstrekken van onvolledige informatie. Wij adviseren u de instructies van de FRRO te volgen.

Foreigners Regional Registration Office (FRRO)
East Block – 8, Gate nr. 2 (Behind Hyatt Hotel)
R.K. Puram, New Delhi
Telefoon: 011 26 77 11 348 (of +91 11 26 77 11348 vanuit Nederland)