Nederland Wereldwijd

Geboorte aangeven en kind erkennen in Zweden

Wordt uw kind in Zweden geboren? Dan moet u de geboorte aangeven in Zweden. Als u in Nederland woont, dan moet u de geboorte ook in Nederland aangeven. Een kind erkennen kan in Zweden of in Nederland.

Geboorte aangeven

U moet de geboorte van uw kind altijd in het geboorteland aangeven. Hoe u de geboorteaangifte doet, verschilt per land. Woont u in Nederland en wordt uw kind buiten Nederland geboren? Dan moet u de geboorte ook aangeven in Nederland.

Andere bijzonderheden

Voor een paspoortaanvraag voor uw kind heeft u een geboorteakte nodig. Dit is een uittreksel uit het bevolkingsregister op naam van het kind (personbevis typ 120 – med alla relationer). De geboorteakte moet zijn opgesteld in het Engels en gestempeld en ondertekend door de Zweedse belastingdienst. De geboorteakte hoeft u niet te laten legaliseren. Als u een afspraak maakt voor de aanvraag van een paspoort krijgt u een volledige lijst met benodigde documenten voor deze aanvraag.

Kind erkennen

U kunt uw kind erkennen als u niet de juridische ouder van het kind bent. Hiermee verklaart u dat u de ouder van het kind bent.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.