NederlandWereldwijd

Geboorte aangeven en kind erkennen in Singapore

Wordt uw kind in Singapore geboren? Dan moet u de geboorte aangeven in Singapore. Als u in Nederland woont, dan moet u de geboorte ook in Nederland aangeven. Het is niet mogelijk om een kind te erkennen in Singapore, maar wel in Nederland.

Geboorte aangeven

U moet de geboorte van uw kind altijd in het geboorteland aangeven. Hoe u de geboorteaangifte doet, verschilt per land. Woont u in Nederland en wordt uw kind buiten Nederland geboren? Dan moet u de geboorte ook aangeven in Nederland.

Andere bijzonderheden

Met een gelegaliseerde geboorteakte uit Singapore kunt u direct een reisdocument aanvragen voor uw kind. De Singaporese geboorteakte maakt geen onderscheid tussen een voor- en achternaam zoals in Nederland. Er is sprake van een namenreeks. Bij het registreren van een geboorteakte in Singapore moet er een naamreeks zijn, net als in Nederland.

  • De achternaam/familienaam moet vóór of aan het einde van de namenreeks staan.
  • De voornamen moeten in de juiste volgorde staan en worden overgenomen van de Singaporese geboorteakte in het Nederlandse reisdocument.
Let op: Vanaf 1 januari 2024 kan uw kind zowel uw achternaam als die van uw partner krijgen. Ook als uw kind in het buitenland wordt geboren. Wilt u uw kind een gecombineerde achternaam geven, maar kan dit niet in het land waar u woont? Ga dan naar een gemeente in Nederland om de naamskeuze vast te leggen. U kunt ook iemand machtigen om dit voor u te doen. Lees meer op de pagina Welke achternaam kan ik voor mijn kind kiezen? op Rijksoverheid.nl.

Kind erkennen

Het is niet mogelijk om een kind te erkennen in Singapore.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.