Nederland Wereldwijd

Geboorte aangeven en kind erkennen in Indonesië

Wordt uw kind in Indonesië geboren? Dan moet u de geboorte aangeven in Indonesië. Als u in Nederland woont, dan moet u de geboorte ook in Nederland aangeven. Het is niet mogelijk om een kind te erkennen in Indonesië, maar wel in Nederland. 

Geboorte aangeven 

U moet de geboorte van uw kind altijd in het geboorteland aangeven. Hoe u de geboorteaangifte doet, verschilt per land. Woont u in Nederland en wordt uw kind buiten Nederland geboren? Dan moet u de geboorte ook aangeven in Nederland. 

Andere bijzonderheden 

In Indonesië wordt geen onderscheid gemaakt tussen de voornaam en de geslachtsnaam (achternaam), maar wordt een namenreeks gebruikt. Voor de Nederlandse regelgeving is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de voornaam en geslachtsnaam. Staat er een namenreeks op de Indonesische geboorteakte vermeld? Dan wordt de gehele namenreeks in het Nederlandse paspoort overgenomen bij de geslachtsnaam. Bij de voornamen komen drie liggende streepjes (---) te staan.

Om een voornaam en geslachtsnaam vast te stellen, kunt u gratis een verzoek tot naamsvaststelling indienen bij de Dienst Justis van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Kind erkennen

Het is niet mogelijk om een kind te erkennen in Indonesië.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.