NederlandWereldwijd

Geboorte aangeven en kind erkennen in Griekenland

Wordt uw kind in Griekenland geboren? Dan moet u de geboorte aangeven in Griekenland. Als u in Nederland woont, dan moet u de geboorte ook in Nederland aangeven. Een kind erkennen kan in Griekenland of in Nederland.

Geboorte aangeven

U moet de geboorte van uw kind altijd in het geboorteland aangeven. Hoe u de geboorteaangifte doet, verschilt per land. Woont u in Nederland en wordt uw kind buiten Nederland geboren? Dan moet u de geboorte ook aangeven in Nederland.

Let op: Vanaf 1 januari 2024 kan uw kind zowel uw achternaam als die van uw partner krijgen. Ook als uw kind in het buitenland wordt geboren. Wilt u uw kind een gecombineerde achternaam geven, maar kan dit niet in het land waar u woont? Ga dan naar een gemeente in Nederland om de naamskeuze vast te leggen. U kunt ook iemand machtigen om dit voor u te doen. Lees meer op de pagina Welke achternaam kan ik voor mijn kind kiezen? op Rijksoverheid.nl.

Kind erkennen

U kunt uw kind erkennen als u niet de juridische ouder van het kind bent. Hiermee verklaart u dat u de ouder van het kind bent.

Andere bijzonderheden

Erkent de vader een kind na de geboorte? Dan is het mogelijk om de achternaam van het kind binnen een jaar na geboorte te wijzigen. Hiervoor is een verklaring van beide ouders nodig.

Let op: Wilt u iets regelen voor uw kind? Dan heeft u misschien de geboorteakte nodig of een bewijs van erkenning.

Meer informatie

Lees meer als u een kind krijgt buiten Nederland

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.