Nederland Wereldwijd

Wat is de ID-check in de DigiD app?

De ID-check in de DigiD app is een eenmalige controle van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Sommige organisaties stellen de ID-check verplicht bij het inloggen.

Extra controle

Bij de ID-check heeft u een geldig Nederlands identiteitsbewijs nodig om te bevestigen wie u bent. U hoeft deze controle slechts een keer uit te voeren.

Overal inloggen

Nadat u de ID-check heeft uitgevoerd in de DigiD app, kunt u inloggen bij alle organisaties die DigiD vereisen.

Wat heeft u nodig?

Om de ID-check te kunnen uitvoeren heeft u een geldig Nederlands identiteitsbewijs nodig en een telefoon of tablet met NFC-lezer. De NFC-lezer leest informatie van de chip van uw identiteitsbewijs. Of uw telefoon of tablet een NFC-lezer heeft, ziet u in de specificaties van het apparaat.

Heeft u geen geschikte telefoon of tablet? Gebruik dan de CheckID app.

Geschikte telefoons en tablets

Android-smartphone of tablet:

  • met besturingssysteem Android 7.0 of hoger
  • met geactiveerde DigiD app
  • met NFC-lezer

iPhone:

  • model 7 of nieuwer
  • met besturingssysteem iOS 13.2 of hoger
  • met geactiveerde DigiD app

Geschikte identiteitsbewijzen

  • Uw Nederlandse rijbewijs, afgegeven vanaf 14 november 2014.

  • Uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart. Let op: is uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart afgegeven op een ambassade, consulaat-generaal, grensgemeente of de Schipholbalie? Tijdens de ID-check vraagt de app om enkele gegevens van uw identiteitsbewijs in te voeren. Houd uw paspoort of identiteitskaart bij de hand.

Let op: Is uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart afgegeven door een ambassade, consulaat-generaal, grensgemeente of de Schipholbalie? Dan kunt u de ID-check alleen doen met een paspoort dat is afgegeven vóór 30 augustus 2021 of een identiteitskaart die is afgegeven vóór 1 augustus 2021.

Privacy

Bij de ID-check worden geen gegevens opgeslagen. DigiD registreert alleen in uw DigiD-account dat de controle correct is uitgevoerd.

Nog geen DigiD app?

Heeft u nog geen DigiD app? Dan kunt u eerst de DigiD app downloaden.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig