NederlandWereldwijd

Studeren in Nederland met een niet-Nederlands diploma

Gaat u in Nederland studeren met een niet-Nederlands diploma? Dan moet u rekening houden met een aantal zaken. Misschien is uw buitenlandse diploma niet vergelijkbaar met dat van een Nederlands diploma. En heeft u bepaalde documenten nodig.

Een school of universiteit wil vaak meer informatie over uw diploma uit het buitenland. Vraag daarom eerst wat ze van u nodig hebben om daar te kunnen studeren. Vraag bijvoorbeeld of de onderwijsinstelling een vertaling van uw diploma nodig heeft. Of dat meer nodig is. Begin op tijd met uw voorbereiding, dan komt u niet op het laatste moment voor verrassingen te staan.

Bepaal de waarde van uw diploma

Moet u voor de opleiding die u in Nederland wilt volgen een bepaald diploma hebben? En wilt u weten wat het niveau van uw buitenlandse diploma is in Nederland? Op de site van Nuffic staat een overzicht van de meest gangbare buitenlandse diploma’s. Daar ziet u hoe uw diploma zich verhoudt tot een Nederlands diploma.

Let op: Voor toelating tot de school of universiteit in Nederland is vaak diplomawaardering nodig.

Waardering van uw diploma

Diplomawaardering maakt duidelijk wat de inhoud van uw diploma en opleiding is. Zo weet de onderwijsinstelling wat de waarde is van uw diploma in Nederland. En kan de onderwijsinstelling beslissen over uw toelating tot de opleiding.

Lees meer over diplomawaardering voor studie in Nederland

Legaliseren van uw diploma

Vraagt de school of universiteit in Nederland om een gelegaliseerd diploma? Dan moet u uw diploma laten legaliseren. Hiermee maakt u uw diploma geschikt voor gebruik in Nederland. Dit gebeurt in veel gevallen met een soort stempel, een apostille. Hiermee is duidelijk dat uw diploma van een bevoegde instantie buiten Nederland komt. Laat uw diploma legaliseren in het land waar uw diploma vandaan komt.

Lees meer over legaliseren van buitenlandse documenten

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.

Ook nuttig