NederlandWereldwijd

Waar vind ik mijn burgerservicenummer op een Nederlands paspoort?

Uw burgerservicenummer (BSN) staat in uw Nederlandse paspoort op de voorkant of achterkant van de houderpagina. De houderpagina is de harde kunststof pagina waarop uw pasfoto staat.

BSN op paspoort vanaf 2014

Heeft u een paspoort met een afgiftedatum in 2014 of later? Dan staat uw BSN bovenaan op pagina 1, op de achterkant van de houderpagina (de pagina met uw pasfoto). Uw BSN bestaat uit 9 cijfers. Boven uw BSN staat ‘persoonsnummer’, dat is een ander woord voor BSN. Bij paspoorten met een afgiftedatum vanaf 30 augustus 2021 vindt u uw BSN ook in een QR-code op de achterkant van de houderpagina.

Afbeelding van een paspoort na 2014. Op de achterkant van de houderpagina staat bovenaan uw BSN (rood omcirkeld op de afbeelding).

BSN op paspoort vóór 2014

Heeft u een paspoort met een afgiftedatum vóór 2014? Dan staat uw BSN op de voorkant van de houderpagina (de pagina met uw pasfoto), naast uw geboortedatum. Uw BSN bestaat uit 9 cijfers. Boven uw BSN staat ‘persoonsnummer’, dat is een ander woord voor BSN. Uw BSN staat ook in de lange rij van letters en cijfers onder uw pasfoto. Het zijn de laatste 9 cijfers van de lange rij.

Afbeelding van een paspoort vóór 2014. Op de voorkant van de houderpagina staat linksonder uw BSN (rood omcirkeld op de afbeelding), naast uw geboortedatum.

Geen Nederlands paspoort?

Heeft u geen Nederlands paspoort? U kunt uw BSN ook op andere manieren opzoeken.

Nog geen BSN?

Heeft u nog geen burgerservicenummer? Lees dan hoe u aan een BSN komt.