NederlandWereldwijd

Betaling AOW buiten Nederland

U krijgt uw AOW maandelijks op uw rekening. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) betaalt de AOW.

Kijk in Mijn SVB wanneer de SVB uw AOW overmaakt. Hiervoor logt u in met uw DigiD of een Europees erkend inlogmiddel. Soms duurt het iets langer voor het geld op uw buitenlandse rekening staat. Dit hangt af van het land waar u woont en van uw bank.

AOW niet altijd in euro

In de meeste landen krijgt u uw AOW in euro’s. Behalve als u woont in Australië, Canada, Groot-Brittannië, Marokko, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten of Zuid-Afrika. Dan krijgt u uw AOW in de munteenheid van dat land. Het bedrag dat u krijgt verschilt dan bij elke betaling. Dat komt door de wisselkoersen.

Hetzelfde buitenlandse rekeningnummer

Hebben u en uw partner hetzelfde buitenlandse rekeningnummer? En krijgt u allebei AOW? Dan krijgt u deze bedragen samen in 1 keer.

Betaling AOW per 3 maanden of per jaar

Heeft u maar een paar jaar in Nederland gewoond of gewerkt? En heeft u daardoor een lage AOW? Dan kunt u bankkosten besparen als u de AOW per 3 maanden of per jaar laat betalen. Neem hiervoor contact op met de SVB. Woont u in Turkije, Marokko, Suriname, Spanje of Zuid-Afrika? Neem dan contact op met het SVB-kantoor op de ambassade.

U kunt de AOW niet afkopen. Dat betekent dat de AOW niet in 1 keer betaald kan worden.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons