NederlandWereldwijd

Hoeveel zorgtoeslag kan ik krijgen buiten Nederland?

Hoeveel zorgtoeslag u kunt krijgen als u buiten Nederland woont, hangt af van uw situatie. Bent u voor zorg verzekerd via het CAK, dan maakt het uit in welk land u woont.

Proefberekening

U kunt bij de Belastingdienst een proefberekening maken om een idee te krijgen van de hoogte van uw zorgtoeslag. De proefberekening houdt ook rekening met het land waar u woont.

Bedragen zorgtoeslag

Op de website van de Belastingdienst vindt u ook een overzicht van hoeveel zorgtoeslag u kunt krijgen, afhankelijk van uw inkomen en of u een toeslagpartner heeft. De tabel houdt geen rekening met de woonlandfactor.

Toeslagpartner

Woont u samen? Dan heeft u mogelijk een toeslagpartner. Controleer of u een toeslagpartner heeft bij de Belastingdienst. De Belastingdienst telt de inkomens van toeslagpartners bij elkaar op om de hoogte van toeslagen te berekenen.

Woonlandfactor

Woont u buiten Nederland met een zorgverzekering via het CAK? Dan bepaalt de woonlandfactor de hoogte van uw zorgtoeslag. De woonlandfactor van een land geeft aan hoe hoog zorgkosten daar zijn, vergeleken met Nederland. Zijn de zorgkosten in uw woonland hoger, dan krijgt u meer zorgtoeslag dan in Nederland. Zijn de kosten lager, dan krijgt u minder toeslag. 

Wijzigingen doorgeven

Verandert uw situatie, bijvoorbeeld uw inkomen? U heeft dan mogelijk recht op minder of meer toeslag dan u nu krijgt. Geef wijzigingen daarom zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u later zorgtoeslag moet terugbetalen waar u geen recht op had.

Welke wijzigingen moet ik doorgeven?

Verhuist u binnenkort naar het buitenland?

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons