NederlandWereldwijd

Werken in het Verenigd Koninkrijk

Gaat u in het Verenigd Koninkrijk werken? Controleer dan of u een visum of werkvergunning nodig heeft. En naar de gevolgen van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Let op: Sinds de Brexit zijn de regels voor werken in het VK veranderd. Bekijk op Rijksoverheid.nl of u een visum of werkvergunning nodig heeft voor werken in het VK.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?

U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een EU-land werkt. In overige Europese landen is dit mogelijk wel verplicht, maar over het algemeen gemakkelijk te regelen. Voor landen buiten Europa kan een aanvraag veel tijd kosten en ingewikkeld of duur zijn.

Visum of werkvergunning aanvragen

Informatie over werkvergunning en visumaanvraag krijgt u bij de ambassade of het consulaat van uw bestemmingsland. Contactgegevens van de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging (meestal in Den Haag of Brussel) vindt u op rijksoverheid.nl.

Werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland

Wordt u werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland? Check of u hiervoor verzekerd bent en of u een uitkering kunt krijgen buiten Nederland.

Werken in dit land of gebied

Aanvullende informatie van Britse autoriteiten

Voor meer informatie met betrekking tot werk, banen en pensioen in het Verenigd Koninkrijk kunt u terecht bij de Britse autoriteiten.