NederlandWereldwijd

Werken in Letland

Gaat u in Letland werken? Controleer dan of u een visum of werkvergunning nodig heeft. En naar de gevolgen van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?

U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een EU-land werkt. In overige Europese landen is dit mogelijk wel verplicht, maar over het algemeen gemakkelijk te regelen. Voor landen buiten Europa kan een aanvraag veel tijd kosten en ingewikkeld of duur zijn.

Visum of werkvergunning aanvragen

Informatie over werkvergunning en visumaanvraag krijgt u bij de ambassade of het consulaat van uw bestemmingsland. Contactgegevens van de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging (meestal in Den Haag of Brussel) vindt u op rijksoverheid.nl.

Werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland

Wordt u werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland? Check of u hiervoor verzekerd bent en of u een uitkering kunt krijgen buiten Nederland.

Werken in dit land of gebied

Werken in Letland

Indien u naar Letland wilt komen om te werken zult u waarschijnlijk vele vragen hebben: moet ik een verblijf- of werkvergunning in Letland hebben? Onder welke voorwaarden mag ik in Letland werken? Wat moet ik in Nederland regelen voordat ik vertrek en wat moet ik in Letland regelen voordat ik kan gaan werken? Op de Engelstalige website van het Informatiecentrum voor Immigranten vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen over werken in Letland.

Houd er rekening mee, dat geen kennis van de Letse taal een groot struikelblok kan zijn voor het vinden van werk in Letland.

Hoe is het om te wonen en te leven in Riga, de hoofdstad van Letland? Lees de ervaringen van andere expats!