Nederland Wereldwijd

Werken in Kroatië

Gaat u in Kroatië werken? Nederlanders die in Kroatië willen werken hoeven vanaf 1 juli 2018 geen werkvergunning meer aan te vragen.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?

U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een EU-land werkt. In overige Europese landen is dit mogelijk wel verplicht, maar over het algemeen gemakkelijk te regelen. Voor landen buiten Europa kan een aanvraag veel tijd kosten en ingewikkeld of duur zijn.

Visum of werkvergunning aanvragen

Informatie over werkvergunning en visumaanvraag krijgt u bij de ambassade of het consulaat van uw bestemmingsland. Contactgegevens van de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging (meestal in Den Haag of Brussel) vindt u op rijksoverheid.nl.

Werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland

Wordt u werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland? Check of u hiervoor verzekerd bent en of u een uitkering kunt krijgen buiten Nederland.

Werken in dit land of gebied

Nederlanders die in Kroatië willen werken hoeven vanaf 1 juli 2018 geen werkvergunning meer aan te vragen. Neem voor meer informatie en of vragen contact op met het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kroatië (informatie in het Engels).