NederlandWereldwijd

Werken in Kenia

Gaat u in Kenia werken? Controleer dan of u een visum of werkvergunning nodig heeft. En naar de gevolgen van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?

U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een EU-land werkt. In overige Europese landen is dit mogelijk wel verplicht, maar over het algemeen gemakkelijk te regelen. Voor landen buiten Europa kan een aanvraag veel tijd kosten en ingewikkeld of duur zijn.

Visum of werkvergunning aanvragen

Informatie over werkvergunning en visumaanvraag krijgt u bij de ambassade of het consulaat van uw bestemmingsland. Contactgegevens van de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging (meestal in Den Haag of Brussel) vindt u op rijksoverheid.nl.

Werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland

Wordt u werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland? Check of u hiervoor verzekerd bent en of u een uitkering kunt krijgen buiten Nederland.

Werken in dit land of gebied

Om te werken in Kenia heeft u een werkvergunning nodig. Dat is ook het geval indien het om zelfstandig ondernemen of (onbezoldigd) vrijwilligerswerk gaat. Het verkrijgen van een werkvergunning is een langdurig en veelal kostbaar proces. Er zijn veel bureautjes en individuen die hun diensten aanbieden om u te helpen bij het verkrijgen van een werkvergunning: informeer goed naar de legitimiteit van aanbieders van deze diensten, aangezien er veel wordt gefraudeerd met benodigde documenten en verklaringen. Indien u door de immigratiediensten wordt betrapt op het hebben van een werkvergunning waarmee gefraudeerd blijkt te zijn, kunt u ernstig in de problemen komen. Op het werken zonder werkvergunning staan hoge (gevangenis)straffen en geldboetes.

Ga naar zakendoen in Kenia en het bestaande zakelijke netwerk voor meer informatie.