NederlandWereldwijd

Werken in Bulgarije

Gaat u in Bulgarije werken? Controleer dan of u een visum of werkvergunning nodig heeft. En naar de gevolgen van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?

U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een EU-land werkt. In overige Europese landen is dit mogelijk wel verplicht, maar over het algemeen gemakkelijk te regelen. Voor landen buiten Europa kan een aanvraag veel tijd kosten en ingewikkeld of duur zijn.

Visum of werkvergunning aanvragen

Informatie over werkvergunning en visumaanvraag krijgt u bij de ambassade of het consulaat van uw bestemmingsland. Contactgegevens van de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging (meestal in Den Haag of Brussel) vindt u op rijksoverheid.nl.

Werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland

Wordt u werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland? Check of u hiervoor verzekerd bent en of u een uitkering kunt krijgen buiten Nederland.

Werken in dit land of gebied

Voor dit onderwerp kunt u contact opnemen met het Ministerie van Arbeid en Sociaal Beleid. Als u moeilijkheden ondervindt bij het communiceren kunt u altijd de consulaire afdeling van de Nederlandse ambassade bereiken:

Tzveta Dobreva- Coördinator Interne Zaken
Rayna Gushterska- Medewerkster Consulaire  Zaken
e-mail: sof@minbuza.nl
telefoonnummer: +359 2 81 60 300