NederlandWereldwijd

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de Nederlandse overheid digitaal ontvangt. Zoals berichten over uw belastingaangifte, uitkering, kinderbijslag of pensioen. De Berichtenbox is een onderdeel van MijnOverheid.

Let op: U kunt de Berichtenbox alleen gebruiken nadat u uw persoonlijke voorkeuren op MijnOverheid heeft ingesteld. Dit activeren. Lees hoe u uw account bij MijnOverheid activeert.

Inloggen om berichten te bekijken

U kunt uw berichten bekijken in uw Berichtenbox na het inloggen bij MijnOverheid. Ook kunt u de Berichtenbox app gebruiken. De berichten in uw Berichtenbox blijven altijd bewaard, tenzij u ze zelf verwijdert.

Papieren of digitale post

U kunt in de Berichtenbox alleen digitale post ontvangen van organisaties die zijn aangesloten bij MijnOverheid. U bepaalt zelf van welke organisaties u digitale post via de Berichtenbox ontvangt. U kunt dit instellen via Instellingen en Organisaties Berichtenbox. Alleen het vinkje bij Belastingdienst kunt u niet verwijderen.

Kiest u ervoor om uw post digitaal te ontvangen? Dan krijgt u in principe alleen de digitale post en niet de papieren post. U bent dan niet meer afhankelijk van de postbezorging. Wel ontvangt u nog een papieren brief als de organisatie er zelf voor kiest om zowel een digitale als papieren versie te sturen.

Hoe weet ik of ik nieuwe post heb in mijn Berichtenbox?

Wilt u automatisch een e-mail krijgen als er een nieuw bericht in uw Berichtenbox staat? Schakel dan de e-mailmelding in. Log in met uw DigiD op MijnOverheid. Bij ‘Instellingen’ kunt u de e-mailmelding inschakelen.

Vraag over een bericht in de Berichtenbox

Heeft u een vraag over een bericht in uw Berichtenbox? Neem dan contact op met de organisatie die u het bericht gestuurd heeft.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig