NederlandWereldwijd

Hoe vraag ik een bewijs van uitschrijving aan bij mijn gemeente?

Vraag een bewijs van uitschrijving aan bij de gemeente op het moment dat u zich uitschrijft. Bent u al uitgeschreven? Dan kunt u een bewijs van uitschrijving aanvragen bij een gemeente met een RNI-loket. Staan uw gegevens niet in de RNI? Dan kunt u mogelijk een bewijs van uitschrijving aanvragen bij de gemeente Den Haag.

Een bewijs van uitschrijving is een verklaring waarmee u aantoont dat u uit Nederland bent uitgeschreven. Op het bewijs staan uw persoonsgegevens en de datum van uitschrijving. U kunt het bewijs nodig hebben om uw zaken te regelen in het buitenland.

Bewijs van uitschrijving als u zich uitschrijft bij de gemeente

Schrijft u zich uit bij de gemeente? Vraag de gemeente dan om een een internationaal bewijs van uitschrijving op het moment dat u zich uitschrijft. Ga naar de balie om het bewijs mee te krijgen. Bij sommige gemeenten kunt u geen bewijs van uitschrijving krijgen. Vraag dit na bij uw gemeente.

Bewijs van uitschrijving als u al bent uitgeschreven

Heeft u zich al uitgeschreven bij uw gemeente? Dan kunt u het bewijs van uitschrijving niet meer opvragen bij de gemeente waar u woonde. U kunt dan een internationaal uittreksel uit de BRP aanvragen bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket. Dat uittreksel geldt ook als een bewijs van uitschrijving. Het wordt ook wel een uittreksel uit de RNI genoemd.

Hoe vraag ik een uittreksel aan uit de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)?

Bewijs van uitschrijving als u niet in de RNI staat

Bent u vóór 1 oktober 1994 uitgeschreven uit Nederland? En heeft u zich daarna niet meer ingeschreven bij een Nederlandse gemeente? Dan staan uw gegevens mogelijk niet in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). U kunt dan een bewijs van uitschrijving aanvragen bij de gemeente Den Haag. Dit kan digitaal of schriftelijk.

Bewijs van uitschrijving aanvragen bij de gemeente Den Haag

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons