Nederland Wereldwijd

Rioolheffing betalen

U betaalt rioolheffing via de gemeentelijke belastingen voor uw afval- en regenwater dat in het riool terechtkomt. Hiermee betaalt de gemeente het onderhoud en vervanging van het riool. Sommige gemeenten noemen de rioolheffing ook wel rioolbelasting. 

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente 's-Hertogenbosch: Rioolheffing betalen

Let op. U hoeft alleen rioolheffing te betalen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente. 

Elke eigenaar en/of gebruiker van een pand betaalt rioolheffing. Hiermee betaalt de gemeente onder andere inzameling en transport van huishoudelijk- en bedrijfsafvalwater.

Wij verminderen rioolheffing als u verhuist of bij overlijden. U (of de erfgenamen) hoeft hiervoor geen verzoek in te dienen.

Aanslag gemeentelijke belastingen

De aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt u meestal eind februari. U kunt op verschillende manieren de aanslag betalen. Betaal op tijd om te voorkomen dat u extra moet betalen.

Kwijtschelding

Als uw inkomen en vermogen laag zijn, hoeft u de aanslag misschien niet te betalen. U kunt vragen aan de gemeente of u (een deel van) de heffing niet hoeft te betalen. Dit heet kwijtschelding.

Bezwaar

Klopt de aanslag rioolheffing niet of bent u het er niet mee eens? Maak dan binnen 6 weken bezwaar. Dit kan op de volgende manieren:

U krijgt automatisch uitstel van betaling voor het bedrag waartegen u bezwaar maakt.

Contact en meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch via telefoonnummer +31 73 615 51 55 of stuur een e-mail via het digitale contactformulier.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch

Bezoekadres

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022