Nederland Wereldwijd

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Wageningen: Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Inloop Jeugd en Gezin

Voor vragen over opvoeden en opgroeien is elke vrijdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur een Inloop Jeugd en Gezin in het Startpunt. Hier kunt u zonder afspraak naartoe voor gratis informatie en advies. De inloopochtend is voor jongeren en opvoeders. Tijdens de zomervakantie van de basisscholen is er geen inloopochtend.

Jeugdhulp

De gemeente is verantwoordelijk voor het regelen van jeugdhulp. Denk bijvoorbeeld aan begeleiding thuis, behandeling of verblijf. Jeugdhulp is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar en hun ouders/opvoeders. Soms kan jeugdhulp worden verlengd totdat de jongere 23 jaar is.

Kwikstart-app

De Kwikstart-app is voor jongeren vanaf 18 jaar. Het helpt jongeren om zelfstandig hun zaken te regelen. In de app staat landelijke en Wageningse informatie. De app is gratis te downloaden uit de Play- of AppStore.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Wageningen

Bezoekadres

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022