Single Digital Gateway

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

U kunt een persoonsgebonden budget (pgb) gebruiken om de jeugdhulp te betalen. Een pgb  is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen.

Neem contact op met uw gemeente voor jeugdhulp voor uw kind. Uw gemeente geeft advies over jeugdhulp. Ze bekijkt welke hulp het beste is. Dat doet ze samen met u en uw kind. Daarna zorgt de gemeente er ook voor dat uw kind toegang krijgt tot de jeugdhulp.

U kunt ook zelf jeugdzorg voor uw kind aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam. Een school, huisarts of sportvereniging kan u ook doorverwijzen. De gemeente heeft ook een overzicht van de jeugd- en wijkteams.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Hulp bij jeugd en gezin

Let op. U kunt alleen jeugdhulp aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? De gemeente biedt samen met  het Sociaal VraagPlein hulp aan. U kunt bij het  Sociaal VraagPlein terecht voor hulp en advies. U bespreekt samen welke zorg u nodig heeft.

Op de website van de gemeente Rijssen-Holten vindt u de aanbieders van specialistische jeugdhulp met wie de gemeente een contract heeft. 

Persoonsgebonden budget aanvragen

Denkt u dat de zorg die de gemeente aanbiedt niet voldoende of geschikt is? Of heeft u een andere soort zorg voor uw kind nodig? Dan kunt u een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen.

U kunt digitaal uw hulpvraag melden. Dit mag u zelf doen, maar iemand anders mag dat ook voor u doen. Bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger. In sommige gevallen is daar wel uw toestemming voor nodig. Heeft u niemand die u met de melding kan helpen? Er zijn organisaties die u kunnen ondersteunen.

De gemeente maakt met u een afspraak voor een gesprek. Bij dit gesprek mag ook iemand anders aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een familielid, kennis, buurman of iemand van de cliëntondersteuning.

Soms moet u een ouderbijdrage betalen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Rijssen-Holten

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022