Nederland Wereldwijd

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

Zo werkt het in uw (toekomstige) woonplaats

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder de gemeente Hollands Kroon.

Gemeente Hollands Kroon: Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Heeft u hulp of zorg nodig voor uw kind? Of heeft u problemen met de opvoeding van uw kinderen? Dan heeft u wellicht recht op hulp uit de Jeugdwet.

Basisvoorzieningen

In onze gemeente zijn er verschillende basisvoorzieningen. Deze zijn gratis en direct toegankelijk voor iedereen. Denk hierbij aan cursussen of inloopspreekuren over opvoeden en opgroeien. In het groene blok rechts op de pagina, vindt u een overzicht van deze basisvoorzieningen.

Wijkteam Hollands Kroon

U kunt met al uw vragen over hulp en zorg over uw kind (0 tot 18 jaar) terecht bij het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon. Bij het wijkteam werken professionele hulpverleners met veel ervaring in de zorg, opvoeden en opgroeien. Zij helpen u verder. 

De medewerker van het wijkteam zoekt samen met u en uw gezin naar een oplossing en biedt hulp. Is er meer gespecialiseerde zorg nodig? Dan kunnen de wijkteams terugvallen op verschillende zorginstellingen waar zij nauw mee samenwerken. Zo krijgt u de hulp die uw gezin nodig heeft. Neem contact op met het wijkteam. 

Heeft u vragen over de gezondheid van uw kind (0 tot 4 jaar)?

Dan kunt u terecht bij het consultatiebureau. Het consultatiebureau verzorgt medische basiszorg en preventie bij alle kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook is het consultatiebureau handig voor vragen die u misschien heeft over voeding, verzorging en slaapgedrag. De bezoeken aan het consultatiebureau zijn gratis. Afspraak maken? Tel. 088-010 0552.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Hollands Kroon

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022