Nederland Wereldwijd

Europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Heeft u een handicap? En wilt u dichtbij de ingang van winkels of kantoor parkeren? Vraag dan een Europese gehandicaptenparkeerkaart aan bij uw gemeente. U heeft hier recht op als u minimaal 6 maanden een handicap heeft. En u als u met krukken of een rollator zelfstandig niet verder kunt lopen dan 100 meter.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gehandicaptenparkeerkaart

Gehandicaptenparkeerkaart, instellingenkaart

Zorginstellingen kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen voor het vervoer van bewoners met een handicap. Op deze manier kunnen de instellingen de bewoners samen vervoeren. Zo hoeven ze niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

Verlengen

Heeft u al een gehandicaptenparkeerkaart? Vergeet niet om uw kaart op tijd te verlengen. Het kan namelijk nodig zijn dat u opnieuw een medische keuring krijgt. Vraag de verlenging tenminste 2 maanden voordat uw gehandicaptenparkeerkaart afloopt aan.

Bijzonderheden

Bij een eerste aanvraag zijn wij verplicht om een onafhankelijk medisch onderzoek uit te laten voeren. Bij een verlengingsaanvraag kunnen wij bij voldoende duidelijkheid besluiten om het onderzoek achterwege te laten. Het medisch onderzoek wordt in onze gemeente uitgevoerd door JPH Consult. JPH Consult neemt in dat geval contact met u op om een afspraak te maken. De arts van JPH Consult beoordeelt de oorzaak en de ernst van uw beperkingen of ziekte en bepaalt of u in aanmerking kunt komen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Olst-Wijhe

Bezoekadressen