Nederland Wereldwijd

Aangifte doen van geboorte levenloos kind in Nederland

U kunt aangifte doen bij de gemeente waar uw kind levenloos ter wereld is gekomen. De gemeente maakt dan een akte van geboorte (levenloos) op. Het maakt niet uit hoe lang de zwangerschap duurde.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Levenloos geboren kind registreren

Akte van geboorte (levenloos)

De akte van geboorte (levenloos) is inhoudelijk hetzelfde als een geboorteakte en wordt opgenomen in het overlijdensregister. De akte is een officiële erkenning dat het kind ter wereld is gekomen en geldt als officieel bewijs. De begrafenisondernemer kan de aangifte online doen. U kunt ook zelf aangifte doen:

Registratie in de Basisregistratie Personen (BRP)

Na registratie van uw kind in de BRP kunt u de gegevens inzien via MijnOverheid.nl, bij uw persoonlijke gegevens. Ook kunt u uw gemeente vragen om een uittreksel van de BRP, waarop uw kind en uw eventuele andere kinderen vermeld staan.

Is uw kind in dezelfde gemeente geboren als waar u woont? Dan kunt u de aangifte en registratie van uw levenloos geboren kind op hetzelfde moment bij de gemeente doen. U kunt de registratie in de basisregistratie personen (BRP) ook later doen. Registratie in de BRP gebeurt niet automatisch als u aangifte doet.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Rijssen-Holten

Laatst gecontroleerd op 14 november 2022