Paspoort of ID-kaart in Nederland aanvragen

Als u in het buitenland woont, kunt u uw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) ook aanvragen in Nederland. U kunt hiervoor terecht bij 11 grensgemeenten en bij de gemeentebalie op Schiphol.

Paspoort of ID-kaart aanvragen bij Nederlandse grensgemeenten

Paspoort of ID-kaart aanvragen op Schiphol

U kunt op afspraak bij de balie van de gemeente Haarlemmermeer op luchthaven Schiphol (vertrekhal 1) een paspoort of ID-kaart aanvragen. De balie op Schiphol heeft ruime openingstijden en is ook buiten kantooruren geopend.

Online afspraak maken paspoortaanvraag Schiphol

Wilt u op Schiphol een paspoort of ID-kaart aanvragen? Maak dan vooraf online een afspraak via de paspoortbalie van de gemeente Haarlemmermeer.

Als uw paspoort klaar is, kunt u deze op afspraak persoonlijk komen afhalen bij de gemeentebalie op Schiphol. Bent u een Nederlander die in het buitenland woont? Dan kunt u het document ook laten bezorgen op uw verblijfadres in Nederland. Bezorging kan alleen in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden).

Lagere tarieven bij aanvraag paspoort en ID-kaart in Nederland

De tarieven voor paspoorten en identiteitskaarten zijn bij de 11 grensgemeenten en Schiphol lager dan bij de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland.