Dubbele nationaliteit

Woont u in het buitenland? Heeft u naast de Nederlandse nationaliteit nog een andere nationaliteit? Dan heeft u soms extra documenten nodig als u een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvraagt. U doet dit bij een Nederlandse ambassade of consulaat bij u in de regio.

Dubbele nationaliteit

Meestal verliest u uw Nederlandse nationaliteit als u een tweede nationaliteit aanneemt. Behalve als u behoort tot de uitzonderingen waarin u beide nationaliteiten kunt behouden. Heeft u een dubbele nationaliteit en verlengt u niet op tijd uw Nederlandse paspoort, ID-kaart of verklaring Nederlanderschap? Ook dan kunt u uw Nederlandse nationaliteit verliezen.

Paspoort, ID-kaart of verklaring Nederlanderschap aanvragen

Heeft u geen Nederlands paspoort nodig om te reizen? Maar wilt u er wel voor zorgen dat u uw Nederlandse nationaliteit niet verliest? Dan kunt u een verklaring  van Nederlanderschap aanvragen. Dit is goedkoper en u hoeft niet in persoon langs te komen.

U kunt een paspoort, ID-kaart of een verklaring Nederlanderschap aanvragen bij een Nederlandse ambassade of consulaat bij u in de regio. Als u een dubbele nationaliteit heeft, dan heeft u daarvoor soms extra documenten nodig.