Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Laatst gewijzigd op: 18-09-2017 | Nog steeds geldig op: 21-01-2018

In de stad Londen is op 15 september 2017 een aanslag gepleegd. Bij deze aanslag zijn meer dan 20 gewonden gevallen. Voor het Verenigd Koninkrijk geldt een verhoogde dreiging op aanslagen. Houd rekening met verscherpte controles en verhoogde veiligheidsmaatregelen. Volg de aanwijzingen op van de autoriteiten.

Download 'Kaart bij reisadvies Verenigd Koninkrijk' (PDF, 376 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Londen, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van dit advies is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Naar boven

De laatste ontwikkelingen

In de stad Londen is op 15 september 2017 een aanslag gepleegd. Bij deze aanslag zijn meer dan 20 gewonden gevallen. Voor het Verenigd Koninkrijk geldt een verhoogde dreiging op aanslagen. Houd rekening met verscherpte controles en verhoogde veiligheidsmaatregelen. Er worden zwaarbewapende politieagenten op openbare plaatsen ingezet. Volg de aanwijzingen op van de autoriteiten.

Er worden zwaarbewapende politieagenten op openbare plaatsen ingezet. Vooral in de grotere steden.

Blijf op de hoogte

Download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store.

Blijf bereikbaar in crisissituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Algemeen

Wees alert in heel het land.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in het Verenigd Koninkrijk op de website van de ANWB.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112.

Nederlandse ambassade in Londen

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Londen op de website.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

Naar boven

Terrorisme

Voor het Verenigd Koninkrijk geldt een verhoogde dreiging op aanslagen.

  • In de stad Londen is op 15 september 2017 een aanslag gepleegd. Bij deze aanslag zijn meer dan 20 gewonden gevallen.

  • In de stad Londen is op 18 juni 2017 een aanslag gepleegd. Op de plaats van de aanslag is een persoon overleden en zijn er een tiental gewonden gevallen.
  • Bij twee aanslagen in de stad Londen zijn op 3 juni 2017 doden en tientallen gewonden gevallen.
  • Bij een aanslag in de stad Manchester zijn op 22 mei 2017 tientallen doden en gewonden gevallen.
  • Bij een aanslag in de stad Londen zijn op 22 maart 2017 doden en gewonden gevallen.

Voor het Verenigd Koninkrijk geldt een verhoogde dreiging op aanslagen.

De autoriteiten van het Verenigd Koninkrijk nemen verscherpte maatregelen. Er worden zwaarbewapende politieagenten op openbare plaatsen ingezet. Blijf alert en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Naar boven

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u een land bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van het land zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Naar boven

Blijf bereikbaar in noodsituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Gezondheid

Evacuatie bij medische problemen

Medische voorzieningen in het buitenland kunnen beperkt zijn. Als u een ongeluk krijgt of ziek wordt, kan het daarom nodig zijn dat u medisch geëvacueerd moet worden. Bijvoorbeeld naar een land in de buurt of naar Nederland. De kosten van een medische evacuatie zijn hoog. Houd hier rekening mee en raadpleeg voorafgaand aan uw reis uw reisverzekering. Worden deze kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorg dan voor een goede reisverzekering.

Dokter of ziekenhuis

Moet u in het buitenland naar de dokter of in een ziekenhuis worden opgenomen? Dan dekt uw basiszorgverzekering deze kosten meestal. Het bedrag dat wordt gedekt, is maximaal gelijk aan de kosten van de behandeling in Nederland. In sommige landen zijn deze kosten hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk u hiervoor extra te verzekeren. Dat kan via een aanvulling op uw basiszorgverzekering of door een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Naar boven

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Naar boven

Wijs op reis

Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Naar boven

Blijf op de hoogte