Medische zorg in het buitenland

Als u in het buitenland ziek wordt, is een aantal dingen handig om te weten. Bijvoorbeeld of uw zorgverzekering uw medische kosten vergoedt. Of wat u kunt doen bij de uitbraak van een epidemie.

Verzekerd in het buitenland

Moet u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis? Dit is vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet altijd vergoed. De meeste zorgverzekeraars kijken naar tarieven die in Nederland gelden. Dit kan ook zo zijn bij het gebruik van een ambulance. Of bij medicijnen die u op doktersrecept bij een buitenlandse apotheek haalt.

Wilt u beter verzekerd zijn tegen dit soort extra kosten? Dan kunt u een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland afsluiten. Meer informatie over over medische zorg in het buitenland leest u op rijksoverheid.nl.

Langer verblijf in het buitenland

Verblijft u voor langere tijd in het buitenland? Dit kan gevolgen hebben voor uw zorgverzekering. Bekijk hoe u zich kunt verzekeren voor medische kosten in het buitenland

Ziekenhuisopname

Wanneer u in het buitenland onverwacht in het ziekenhuis belandt, moet u een aantal zaken regelen.

Epidemieën

Informatie over epidemieën vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en de Engelstalige website van de World Health Organization (WHO).