Nederland Wereldwijd

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen in Nederland

Voor veel banen heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Bijvoorbeeld als u gaat werken met vertrouwelijke gegevens of met kinderen. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag geen bezwaar is voor een nieuwe baan, visum, emigratie of werkvergunning. Ook voor een visum of emigratie kan een VOG nodig zijn. 

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente 's-Hertogenbosch: Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen

In een verklaring omtrent gedrag staat dat u geen strafbare feiten hebt gepleegd. Het is een bewijs van goed gedrag. Vraag de VOG aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Let op. U kunt de verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) alleen aanvragen als u staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Wanneer u niet staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, doet u uw aanvraag bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Online aanvragen

Een VOG vraagt u online aan, samen met degene die erom vraagt, bijvoorbeeld uw werkgever. U betaalt voor een aanvraag van een VOG. Voor een online aanvraag gebruikt u uw e-mailadres, uw burgerservicenummer (BSN) en DigiD. Uw werkgever heeft een inlog nodig van eHerkenning.

Uw werkgever start de aanvraag:

  • Uw werkgever opent de website Dienst Justis en logt in met eHerkenning. Via de website kunnen de gegevens van de werknemer ingevuld worden.
  • U ontvangt vervolgens per e-mail een link naar de website en logt in met DigiD om de aanvraag verder af te werken.

Voor de aanvraag gebruikt u uw e-mailadres, uw burgerservicenummer (BSN) en DigiD. U moet ingeschreven zijn bij een Nederlandse gemeente.

Aanvragen aan de balie

Voldoet u niet aan de voorwaarden voor een online aanvraag? Bijvoorbeeld bij een baan of studie in het buitenland? Kom dan naar de gemeente. Maak hiervoor eerst een afspraak. Dit is duurder, neem contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch over de kosten.

Maak online een afspraak

Meenemen

Als u een afspraak hebt gemaakt, neemt u het volgende mee:

  • Print het aanvraagformulier uit via de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justis, of bel telefoonnummer +31 88 998 22 00. U en uw werkgever vullen het formulier in.
  • Neem uw legitimatiebewijs mee. U kunt ook iemand machtigen. Werkgever in het buitenland? Neem dan ook een brief mee waaruit blijkt dat u de verklaring nodig heeft, en de gegevens van de toekomstige werkgever/onderwijsinstelling.

Hoe lang duurt het

De aanvraag duurt 4 weken. Van Dienst Justis ontvangt u de VOG of een afwijzing per post thuis. Als u gaat werken in het buitenland en voor een adoptie kunt u een spoedprocedure vragen. Deze duurt 10 werkdagen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over het aanvragen, de kosten en voorwaarden contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch via telefoon of WhatsApp +31 73 615 51 55 of stuur een e-mail via het digitaal contactformulier.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch

Bezoekadressen

Laatst gecontroleerd op 14 november 2022