NederlandWereldwijd

Rijbewijs aanvragen in Nederland

Bent u geslaagd voor uw rijexamen? Dan kunt u uw rijbewijs aanvragen bij uw gemeente. U mag een voertuig pas besturen als u het rijbewijs heeft opgehaald.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Rijbewijs aanvragen in Nederland

Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. U komt daarvoor naar het gemeentehuis. Na vijf werkdagen kunt u uw rijbewijs afhalen.

Online aanvragen rijbewijs

Sinds 1 december 2022 is het mogelijk om de verlenging van uw rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Lees hier meer over de voorwaarden voor de online verlenging.

Spoedaanvraag

Heeft u uw rijbewijs sneller nodig? Dan doet u een spoedaanvraag. U kunt het rijbewijs dan na één of twee werkdagen ophalen. Hiervoor betaalt u extra.

Kijk bij de openingstijden van burgerzaken wanneer u uw rijbewijs kunt aanvragen.

Direct regelen

Wilt u uw rijbewijs aanvragen of ophalen? Maak dan een afspraak!

Gezondheidsverklaring

Heeft u voor uw aanvraag een gezondheidsverklaring nodig? Deze vraagt u direct online aan via het CBR: vul uw gezondheidsverklaring direct online in bij het CBR

Er is ook een papieren versie van de gezondheidsverklaring. Dit formulier bestelt u hier bij de gemeente. U vult het formulier thuis in en stuurt het op naar het CBR. 

Let op. U kunt alleen een rijbewijs aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Midden-Delfland

Bezoekadres