Nederland Wereldwijd

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

Zo werkt het in uw (toekomstige) woonplaats

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder de gemeente Smallingerland.

Gemeente Smallingerland: Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Carins voor zorg, jeugd en werk

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het Wmo-loket en het Ping-loket vallen onder de organisatie Carins. In de gemeente Smallingerland is dit de plek voor iedereen die informatie, hulp of ondersteuning zoekt bij opvoeden en opgroeien, zorg, wonen en welzijn, inkomensvragen en schuldproblematiek, meedoen en jezelf kunnen redden in de maatschappij. 

Contactgegevens CJG, WMO, Ping-loket (Carins)

Budgetgids

Smallingerland wil bureaucratische drempels zo veel mogelijk wegnemen en inwoners actief informeren, zodat zij de toeslagen en kwijtscheldingen van lokale heffingen niet mislopen. Jaarlijks verschijnt er een budgetgids waarin alle regelingen op een rij zijn gezet. 

Veranderingen Wmo-vervoer vanaf 1 januari 2020

De financiële tegemoetkoming die u krijgt als u met een taxi of eigen auto reist, verandert. Vanaf 1 januari krijgt u een vervoerspas van de gemeente waarmee u voordelig kunt reizen. Lees de meest gestelde vragen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Smallingerland

Bezoekadres

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022