Nederland Wereldwijd

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Maastricht: Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Let op. U kunt alleen jeugdhulp aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Maakt u zich zorgen over uw kind? Heeft u vragen over opvoeden of opgroeien? Zijn er problemen thuis en zoekt u naar een oplossing? U staat er niet alleen voor. Soms is het onduidelijk waar u precies heen kunt met uw vraag. Het consultatiebureau? Of bij CJG043? Misschien eerst bij de huisarts? Of bij de leerkracht? In principe kiest u gewoon voor de plek die voor u het beste voelt. Iedere hulpverlener luistert naar uw probleem. En weet ook of u bij hem of haar aan het goede adres bent. Als hulpverleners u niet zelf kunnen helpen, kunnen zij de gemeente erbij vragen. Maar u kunt ook zelf contact met ons opnemen.

Hoe helpen wij u?

We helpen u graag met deskundig advies en begeleiding. We luisteren eerst goed naar uw vraag. We praten over waar u tegenaan loopt en zetten samen op een rij wat er speelt. We denken met u mee over hoe u uw probleem kunt aanpakken. Misschien bent u al geholpen als we met elkaar bellen. En is er bijvoor­beeld een oplossing in uw buurt waar u nog niet aan gedacht heeft. Wij hebben een overzicht van alle partijen die kunnen ondersteunen. We helpen u bij het vinden van de partij die u het best kan helpen.

Het kan ook prettig zijn om een afspraak te maken en uitgebreider met elkaar te praten. Bijvoorbeeld als er in uw situatie meerdere of ingewikkelde problemen zijn. Dan kan het zijn dat er meer nodig is. U krijgt dan een contactpersoon en samen zorgen we voor de juiste (professionele) ondersteuning. We helpen u en uw gezin om weer op een fijne manier samen verder te kun­nen. Dat doen we samen met u en met de mensen om u heen. Daar waar nodig vragen we professionele organisaties om hulp en ondersteuning.

Persoonsgebonden budget aanvragen

Denkt u dat de zorg die de gemeente aanbiedt niet voldoende of geschikt is? Of heeft u een andere soort zorg voor uw kind nodig? Dan kunt u een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Maastricht

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022