NederlandWereldwijd

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Houten: Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Let op. U kunt alleen jeugdhulp aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Het Centrum voor Jeugd en Gezin Houten biedt informatie, advies en opvoedondersteuning aan ouders. Het Sociaal Team biedt jeugdhulp en kan verwijzen naar specialistische jeugdhulp, zoals de psycholoog of intensieve hulp in de thuissituatie.

Zorgverleners met contract

U kunt gebruikmaken van de zorg die de gemeente heeft ingekocht. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van:

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Houten biedt informatie, advies en opvoedondersteuning aan ouders. Het Sociaal Team biedt jeugdhulp en kan verwijzen naar specialistische jeugdhulp, zoals de psycholoog of intensieve hulp in de thuissituatie.

Met de meeste kinderen en jongeren gaat het gelukkig goed, maar soms heeft een jeugdige tijdelijk extra ondersteuning nodig tijdens het opgroeien of opvoeden. Wanneer er zorgen zijn kan de professional (bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, leerkracht of jeugdarts ) een signaal afgeven in de Verwijsindex.

Persoonsgebonden budget aanvragen

Denkt u dat de zorg die de gemeente aanbiedt niet voldoende of geschikt is? Of heeft u een andere soort zorg voor uw kind nodig? Dan kunt u een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen neem contact op met het Sociaal Team

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Houten

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022