Nederland Wereldwijd

Geboorteakte aanvragen in Nederland

Wilt u een kopie van uw geboorteakte? Vraag dan een afschrift of uittreksel van uw geboorteakte aan. Of meertalig internationaal uittreksel. Dit doet u bij de gemeente waar u geboren bent.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Burgerlijke stand, akte of afschrift

Bij geboorte, overlijden, huwelijk en partnerschapsregistratie maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand een akte op. De akten worden opgenomen in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Dit bekent dat u in Oldenzaal alleen de akte kunt opvragen als u hier ook daadwerkelijk geboren of getrouwd bent. U kunt van de volgende akten een uittreksel aanvragen:

  • geboorteakte
  • overlijdensakte
  • huwelijksakte (of echtscheiding)
  • akte van partnerschapsregistratie (of beëindiging partnerschapsregistratie)

U kunt uw uittreksel burgerlijke stand online aanvragen. Het uittreksel wordt dan per post naar u verzonden. Houdt u er rekening mee dat het 5 werkdagen duurt voordat u het uittreksel heeft ontvangen.
Uittreksel Burgerlijke Stand online aanvragen

U kunt de akte ook opvragen bij de publieksbalie op het stadhuis. Hiervoor heeft u een afspraak nodig. Wilt u liever niet online de afspraak inplannen, dan kunt u dat ook telefonisch doen via telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Oldenzaal

Laatst gecontroleerd op 14 november 2022