Nederland Wereldwijd

Europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Heeft u een handicap? En wilt u dichtbij de ingang van winkels of kantoor parkeren? Vraag dan een Europese gehandicaptenparkeerkaart aan bij uw gemeente. U heeft hier recht op als u minimaal 6 maanden een handicap heeft. En u als u met krukken of een rollator zelfstandig niet verder kunt lopen dan 100 meter.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Wageningen: Europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Let op. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Met een gehandicaptenparkeerkaart (gpk) kunt u parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats. De kaart staat op uw naam. Dat betekent dat alleen u de kaart mag gebruiken. U kunt de parkeerkaart voor gehandicapten met elke auto gebruiken. Er staat geen kenteken op. Er zijn 3 soorten gehandicaptenparkeerkaarten: een bestuurderskaart, een passagierskaart en een instellingskaart. Voor elke kaart gelden andere voorwaarden.

Download het aanvraagformulier, vul het in en stuur het per post of per e-mail naar de gemeente. Bij de eerste aanvraag vraagt de gemeente altijd onafhankelijk medisch advies op. Dat betekent dat een andere arts dan uw eigen (huis)arts u medisch keurt. Hij kijkt of u aan de voorwaarden voldoet.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Wageningen

Bezoekadres