Nederland Wereldwijd

Echtscheiding inschrijven in burgerlijke stand in Nederland

Heeft de rechter ingestemd met uw echtscheiding? Dan stuurt de rechtbank u en uw huwelijkspartner daarvan een beschikking toe. Uw echtscheiding is pas definitief als u de beschikking hiervan heeft laten inschrijven bij de gemeente in de burgerlijke stand. 

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Laarbeek: Echtscheiding inschrijven in burgerlijke stand

Echtscheiding

Uw advocaat vraagt een echtscheiding aan bij de Rechtbank. Uw advocaat stuurt de beslissing van de rechtbank naar de gemeente waar u destijds getrouwd bent. Zodra de gemeente de scheiding vastlegt in de Burgerlijke Stand, is de echtscheiding officieel.

Beëindiging partnerschap

U kunt uw geregistreerde partnerschap op 2 manieren beëindigen. Door tussenkomst van een rechter of bij een advocaat of notaris. Via een advocaat of notaris kan alleen als u samen geen minderjarige kinderen hebt en als u het er allebei over eens bent dat u het partnerschap wilt ontbinden . Zodra de gemeente de rechterlijke beslissing of de beëindigingsovereenkomst heeft vastgelegd in de Burgerlijke Stand, is uw partnerschap definitief beëindigd. Beëindiging van uw partnerschap moet u altijd melden in de gemeente waar uw partnerschap geregistreerd staat.  Als dat de gemeente Laarbeek is, maakt u hiervoor een afspraak. Dit doet u telefonisch via 0492 469 700.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Laarbeek

Laatst gecontroleerd op 14 november 2022