Nederland Wereldwijd

Bijzondere bijstand aanvragen

Heeft u een laag inkomen en kunt u bijzondere en onverwachte kosten niet betalen? Dan heeft u misschien recht op extra geld van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Smallingerland: Bijzondere bijstand aanvragen

Minimaregelingen

Minimaregelingen is een verzamelnaam voor regelingen voor mensen met een laag inkomen. Denk hierbij aan de bijzondere bijstand, Individuele inkomenstoeslag, Individuele studietoeslag en AV Frieso Compleet. U kunt gebruik maken van deze regelingen als uw gezinsinkomen en vermogen lager zijn dan de normen die hiervoor gelden. Een minimaregeling kan een aantal kosten voor u vergoeden. Heeft u een inkomen tot 115% van de bijstandsnorm? Dan kunt u waarschijnlijk gebruik maken van een aantal regelingen. De normen en vermogensgrenzen vindt u in de budgetgids (pdf). 

Bijzondere bijstand

Maakt u extra kosten door bijvoorbeeld ziekte of om sociale redenen? Kunt u die kosten niet zelf betalen en nergens anders vergoed krijgen? Neem contact met ons op. We kijken hiervoor naar uw persoonlijke situatie. We kijken ook of u de kosten had kunnen voorkomen of dat u er geld voor had kunnen reserveren. Lever uw aanvraag in vóórdat u de kosten maakt. Ook als uw inkomen hoger is dan 115% van de bijstandsnorm, komt u misschien in aanmerking voor (gedeeltelijke) bijzondere bijstand.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Smallingerland

Bezoekadres

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022